BEZDĚKOV. Spiessova skála

V malebné vesničce Bezděkov, ležící pouhých pět kilometrů jihozápadně od města Klatovy, se nachází místo opředené tajemstvím a záhadami, které láká zvědavce z blízka i daleka. Už od roku 1750 zdejší zámek vlastnil významný rod Küniglů, a právě v této době se zde usadil známý německý autor strašidelných a loupežnických románů, Christian Heinrich Spiess.
Spiess, fascinován atmosférou zámku a jeho okolím, zde nacházel inspiraci pro své příběhy plné napětí a hrůzy. Avšak jeho pobyt v Bezděkově nebyl zdaleka jen tvořivý. Roku 1799 došlo k události, která zůstává záhadou dodnes – Spiessova náhlá a nečekaná smrt. Tato smrt nastala téměř současně s odchodem hraběnky Küniglové, což vedlo k mnoha spekulacím a romantickým dohadům. Někteří tvrdili, že autor a hraběnka byli spojeni tajemným poutem, které přetrvalo i po jejich odchodu z tohoto světa.
K tajemství Bezděkova dále přispívá legendami opředená Spiessova skála, nacházející se v blízkém lese. Místní lidé si po generace předávají příběhy o podivných zvucích a zjeveních, které kolem skály straší. Říká se, že právě zde Spiess čerpal inspiraci pro své hororové příběhy a že jeho duch dodnes bdí nad tímto místem.
Každý rok se sem sjíždějí milovníci záhad a historie, aby prozkoumali temná zákoutí bezděkovského lesa a naslouchali příběhům, které se vynořují z mlh času. Ať už jsou pravdivé, či nikoliv, dodávají tomuto kouzelnému místu jedinečnou atmosféru, která zůstává v srdcích návštěvníků dlouho po jejich odjezdu.