BRTNICE. Poklady na Královně

V hlubinách jihovýchodní Vysočiny, jen pár kilometrů od Jihlavy, leží malebné městečko Brtnice. Nad ním, skrytý pod závojem času a tajemství, se tyčí pahorek Královna. Tento nenápadný kopec skrývá příběhy, které vzrušují mysl a podněcují fantazii generací obyvatel.
Podle starých legend stála na Královně kdysi zemanská tvrz, jejíž dávné zdi pohltila země a čas. V hlubokých sklepeních této tvrze prý čekají ukryté poklady na ty, kteří mají odvahu je hledat. Poklady, které by mohly změnit běh života každého, kdo by je našel.
Jiná verze příběhu vypráví o ženském klášteře, který zde kdysi stál. Tento klášter měl být spojen tajnou chodbou s kaplí, na jejímž místě dnes stojí kostel. Klášterní zdi prý šeptaly příběhy o mystických pokladech a svatých relikviích, které byly ukryty v jeho útrobách.
Mnozí se pokoušeli odhalit tajemství Královny a odkrýt její poklady. Země byla mnohokrát rozkopána, ale každý pokus skončil bez úspěchu, jako by si samotná Královna přála uchovat svá tajemství navždy. Někteří říkají, že poklady jsou chráněny kouzlem, které čeká na pravého dědice, jenž je hodný jejich odhalení.
Královna tak zůstává tichým strážcem svých příběhů a tajemství, lákaje snílky a dobrodruhy, kteří se odváží prozkoumat její záhadné svahy. Možná jednoho dne někdo najde klíč k jejímu tajemství a odkryje poklady, které jsou skryty pod povrchem tohoto kouzelného místa. Do té doby zůstává Královna symbolem tajemství a příslibem dobrodružství pro ty, kteří se nebojí snít a hledat neznámé.